Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Το κοκτέιλ της ζωής.

Η αξιοπρέπεια είναι ένα κοκτέιλ που περιέχει σε ίσα μερίδια δύο κυρίως συστατικά. Τις αξίες και τα πρέπει.
Αξίες είναι ότι βοηθά τον άνθρωπο να αναδείξει και να υποστηρίξει την υπόστασή του.
Τα πρέπει είναι εκείνοι οι κανόνες που βοηθούν την ανθρώπινη κοινωνία να επιβιώσει ξεχωρίζοντας από τις κοινωνίες άλλων όντων.
Αν νοθευτεί κάποιο από τα δύο συστατικά, το κοκτέιλ μετατρέπεται σε “μπόμπα”, ποτό ικανό να οδηγήσει σε τύφλωση ή ακόμη και στον θάνατο.
Αν σήμερα μιλάμε για την ανάκτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι γιατί, τα συστατικά της σκοπίμως έχουν νοθευτεί, με αντικειμενικό στόχο των νοθευτών, την κοινωνική τύφλωση ή και τον κοινωνικό θάνατο, συνέπειες που προφανώς τους αφήνουν παγερά αδιάφορους, μπροστά στην εξασφάλιση μεγαλύτερων οικονομικών ωφελημάτων.
Το ερώτημα όμως είναι, σε ποια κοινωνία τα ωφελήματα αυτά θα έχουν ισχύ;
Μία τυφλή κοινωνία δεν μπορεί να τα δει, άρα και να προσφέρει την ηδονή στους έχοντες, να επιδείξουν την ματαιοδοξία τους. Πολύ δε περισσότερο μια νεκρή κοινωνία δεν έχει καν την δυνατότητα να τα αντιληφθεί, άρα είναι σαν να μην υπάρχουν, όπως και η κοινωνία άλλωστε.

Συμπερασματικά, οι κοινωνίες των ανθρώπων πρέπει να βρίσκονται σε μια διαρκή πάλη, για την προστασία της αξιοπρέπειας τους, αποκρούοντας διαρκώς τους επίδοξους ματαιόδοξους νοθευτές του κοκτέιλ της ζωής. Του κοκτέιλ της Αξιοπρέπειας.

Στην υγειά της Αξιοπρέπειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: